WSZYSTKIE PRODUKTY

Nº1 Enzymes SHOT

85,00 zł
Brutto

Nº1 Enzymes SHOT  jest złożonym suplementem diety, w skład którego wchodzi unikalna mieszanka 10 starannie wyselekcjonowanych enzymów trawiennych wspierających prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.

Ilość
Oczekiwanie na dostawę

Nº1 Enzymes SHOT . Suplementacja enzymem wspomagającym trawienie laktozy, pozwala zlikwidować dyskomfort związany z jej nietolerancją. Enzymy trawienne, które dostarczane są egzogennie mogą przyczynić się do lepszego i wydajniejszego  trawienia spożywanych produktów odżywczych oraz eliminować oraz wyeliminować objawy typu wzdęcia czy też zgagę. Enzymy aktywują się w odpowiednim pH. Jeśli nie są wykorzystane, organizm je wydala. Są idealnym uzupełnieniem suplementacji probiotykami.

Działanie składników zawartych w produkcie Nº1 Enzymes SHOT:

Bromelaina (Pochodzenie: Łodyga: Ananas comosus L):Jest enzymem roślinnym pozyskiwanym z łodygi ananasa.przyczynia się do stymulacji układu odpornościowego,pomaga utrzymać zdrowe naczynia krwionośne,poprawia trawienie białka.

 Papaina (Pochodzenie: Sok mleczny z Carica papaya L):Papaina otrzymywana jest z mleczka zielonych owoców melonowca właściwego, nazywanego też często papają.wspomaga układ odpornościowy,poprawia trawienie białka, stymuluje układ trawienny do szybszej pracy.

 Proteaza (4.5), (Pochodzenie: Bacillus licheniformis):Pochodzi z bakterii Bacillus licheniformis.poprawia trawienie makroskładników,bierze udział w syntezie białek,pomaga regulować liczne procesy fizjologiczne poprzez kontrolę aktywacji, syntezy oraz degradacji białek.

 Alfa-amylaza (glukonohydrolaza 4-(1,3;1,4)-beta-D-glukanu)(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):Alfa-amylaza jest enzymem pochodzącym z grzyba strzępkowego. Stanowi jeden z głównych trzustkowych enzymów uczestniczących w rozkładaniu wielocukrów, pomaga w rozkładaniu wielocukrów (np. skrobię) na cukry proste, które następnie są wchłaniane z przewodu pokarmowego,

 Laktaza (Galaktohydrolaza β-D-galaktozydu)(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):poprawia trawienie latozy.zmniejsza ryzyko wystąpienia biegunek oraz bólu brzucha po zażyciu produktów zawierających laktozę,zapobiega powstawaniu wzdęć oraz gazów.

 Celulaza (4-glukonohydrolaza 4-(1,3;1,4)-beta-D-glukanu)(Pochodzenie: Trichoderma reesei):To enzymy pochodzący z grzyba mezofilnego i nitkowatego, wydzielającego duże ilości enzymów celulolitycznych.poprawia trawienie celulozy,przyczynia się do regulacji wypróżnień,wpływa na rozwój korzystnej flory przewodu pokarmowego.

 Lipaza (Acylohydrolaza triacyloglicerolu)(Pochodzenie: Aspergillus oryzae):To enzym, który produkowany jest w zewnątrzywydzielniczej części trzustki (zaraz obok amylazy i elastazy) i wydzielany w soku trzustkowym.rozkłada triglicerydy pokarmowe do kwasów tłuszczowych oraz glicerolu.wspomaga trawienie tłuszczów,

 Galaktozydaza alfa (Galaktohydrolaza alfa-D-galaktozydu)(Pochodzenie: Aspergillus niger):Pochodzi z grzyba kropidlaka czarnego, potocznie nazywanego czarną pleśnią.pomaga w absorpcji złożonych węglowodanów w żywności, zmniejszając procesy fermentacji i unikając produkcji gazu.

 Glukoamylaza (amyloglukozydaza)(Pochodzenie: Aspergillus niger):Podobnie jak Galaktozydaza alfa pochodzi z grzyba kropidlaka czarnego, potocznie nazywanego czarną pleśnią.pomaga w rozkładaniu wielocukrów (np. skrobię) na cukry proste, które następnie są wchłaniane z przewodu pokarmowego.

 Proteaza (3.0)(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):Enzym ten reguluje liczne procesy fizjologiczne poprzez kontrolę aktywacji, syntezy oraz degradacji białek.hydrolizuje wiązania peptydowe pomiędzy aminokwasami.pomaga w syntezie wszystkich białek, poprzez kontrolę ich składu, rozmiaru, kształtu,reguluje procesy degradacji białek.

 

Nie zaleca się stosowania enzymów przez dzieci, kobiety karmiące oraz kobiety w ciąży.

Opakowanie zawiera: 60 kapsułek